Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 3 do 7 czerwca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem literki i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Pierogi ruskie (białko mleka, jajka, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy po parysku (białko mleka, jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy