Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 24 do 28 czerwca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z soczewicy czerwonej z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie czosnkowo – śmietanowym (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), kapusta młoda na ciepło (białko mleka, mąka pszenna)+ zupa z soczewicy czerwonej z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (soja)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
ŚRODA
- Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska (białko mleka, mąka pszenna), łódeczki ziemniaczane, mizeria (białko mleka) + zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Frytki
- Sałatka z pomidorami koktajlowymi i rukolą
PIĄTEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty