Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 10 do 14 czerwca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Bigos z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Szaszłyki drobiowe z warzywami (soja), frytki, bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka) + zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Surówka Colesław
ŚRODA
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z chrzanem
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Filet z kurczaka duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Krem pomidorowo-paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna na szpinaku, ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), surówka z selera naciowego + krem pomidorowo – paprykowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)