Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 3 do 7 czerwca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (białko mleka, jajka, mąka pszenna), młode ziemniaki (białko mleka), mizeria (białko mleka) + zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bitki wieprzowe z cebulką i boczkiem (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Pierogi ruskie (białko mleka, jajka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, białko mleka, jajka, seler)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (białko mleka, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką (białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z chrzanem