Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Filet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, białko mleka, truskawki)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Karczek duszony
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z papryką
- Kompot wieloowocowy