Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 13 do 17 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Makaron kokardka z kurczakiem w sosie szpiankowo-śmietanowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta młoda na ciepło (białko mleka, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa z zielonego groszku z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Kasza manna z musem truskawkowym (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy