Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 6 do 10 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna)
- Makaron kokardka z mięsem i warzywami (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Kalafior w bułce tartej (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy