Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 do 31 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka z masłem czosnkowym (białko mleka), frytki, wiosenna sałatka z dipem miodowo-musztardowym + zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa kalafiorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z włoskiej kapusty (jajka)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Łazanki z kapustą (soja, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kociołek po cygańsku (mąka pszenna, białko mleka), bułka pita (mąka pszenna), pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)
- Ryż z truskawkami (białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek (mąka pszenna, jajka) z makrelą wędzoną, surówka Colesław + zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)