Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka ze schabu (soja), ziemniaki opiekane, bukiet warzyw+ zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, białko mleka, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym (mąka pszenna, białko mleka), frytki, surówka z włoskiej kapusty+ botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Karczek po królewsku (białko mleka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Buraczki z papryką