Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 6 do 10 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Roladki schabowe z bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami (białko mleka, mąka pszenna), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), surówka z białej i czerwonej kapusty+ krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Pierś z kurczaka po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
ŚRODA
- Botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna)
- Lazania pod beszamelem (mąka pszenna, białko mleka)
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka z masłem czosnkowym (białko mleka), frytki, sałatka z pomidorów i szczypiorku + botwinka z ziemniakami (seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kotlet na grybowski sposób (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Kalafior w bułce tartej (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Surówka z kapusty kiszonej