Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 22 do 26 kwietnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Racuchy z jabłkiem (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, śmietana)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy