Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 kwietnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie dyniowym (mąka pszenna)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z włoskiej kapusty
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa z białej fasoli z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem pomidorowy z grzankami (białko mleka, seler, mąka pszenna, soja)
- Łazanki z kapustą (soja, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy