Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 8 do 12 kwietnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem literki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Karczek duszony
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna)
- Jeżyki drobiowe (białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa brokułowa zacierką (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty
- Kompot wieloowocowy