Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 1 do 5 kwietnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa z omielanego groszku z makaronem (seler, mąka pszenna)
- Ryż z truskawkami (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Pierogi leniwe (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy