Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 29 kwietnia do 3 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), pomidor, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka), nugettsy z kurczaka (mąka pszenna, jajka), ryż, warzywa na patelnię, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Rogalik krucho-drożdżowy (mąka pszenna, jajka, białko mleka), woda niegazowana ABC Junior
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy niskosłodzony (truskawki), herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka), sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka), kapusta młoda na ciepło (mąka pszenna, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), soczek 100% Tymbark
ŚRODA
- NIECZYNNE
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), ogórek świeży, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka), filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, białko mleka, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), mix sałat z sosem vinegrette, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, ciastka maślane (mąka pszenna), woda niegazowana
PIĄTEK
- NIECZYNNE