Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 kwietnia do 3 maja 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna, soja)
- Warzywa na patelnię
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (białko mleka, soja, mąka pszenna, jajka), frytki, surówka wiosenna+ zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Kapusta młoda zasmażana (mąka pszenna, białko mleka)
ŚRODA
- NIECZYNNE
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Mix sałat z sosem winegret
PIĄTEK
- NIECZYNNE