Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 22 do 26 kwietnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, białko mleka, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka ze schabu (białko mleka, soja), opiekane ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty + krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Frytki
- Sałatka z pomidorami koktajlowymi i rukolą
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Stek wieprzowy w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z buraków i papryki
CZWARTEK
- Zupa dyniowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka)