Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 kwietnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Risotto z kurczakiem w sosie dyniowym (mąka pszenna)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka pieczone, ziemniaki puree z koperkiem, ratatuj z bakłażanem i cukinią + zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (białko mleka, mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z włoskiej kapusty
ŚRODA
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Pierś z kurczaka zapiekana ze szparagami (białko mleka), frytki, sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką + fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)
CZWARTEK
- Zupa brokułowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (białko mleka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Mizeria (białko mleka)
PIĄTEK
- Krem pomidorowy z grzankami (białko mleka, seler, mąka pszenna, soja)
- Łazanki z kapustą (soja, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek (mąka pszenna, jajka) z makrelą wędzoną, surówka Colesław + krem pomidorowy z grzankami (seler, mąka pszenna, białko mleka, soja)