Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 8 do 12 kwietnia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka), surówka z kapusty pekińskiej i papryki + zupa koperkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Karczek po królewsku (białko mleka)
- Ziemniaki młode z koperkiem (białko mleka)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, białko mleka)
ŚRODA
- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem winegret + krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, białko mleka, jajka)
CZWARTEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna)
- Jeżyki drobiowe (białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa brokułowa zacierką (białko mleka, seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (białko mleka)
- Surówka z kiszonej kapusty