Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 do 29 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Gulasz z udźca indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z cukinii
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Pałka z kurczaka
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z kapusty włoskiej
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Żurek z kiełbaską i pieczywem (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki z chrzanem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Makaron z jabłkiem (jajka, mąka pszenna, masło)
- Kompot wieloowocowy