Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z zacierką (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Naleśniki z serem, cukrem pudrem i musem czekoladowym (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa ryżowa na rosole (seler)
- Filet z kurczaka duszony w ziołach (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z grzankami (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Kasza manna z musem truskawkowym (mleko)
- Kompot wieloowocowy