Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 11 do 15 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem literki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa szpinakowa z jajkiem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Makaron kokardka z mięsem mielonym (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, śmietana, seler)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy