Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 4 do 8 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z zacierką (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z selerem
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Kapuśniak z ziemniakami (seler)
- Pierogi ruskie (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowo-paprykowa z grzankami (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja)
- Kompot wieloowocowy