Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 11 do 15 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna (soja), rukola, pomidor, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, śmietana, seler, jajka), ryż z truskawkami (śmietana), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, chałka (mąka pszenna, jajka), herbata z cytryną i pomarańczą
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z granolą czekoladowa (orzechy, owies) na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z makaronem literki (seler, mąka pszenna, jajka), filet z kurczaka w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), czerwone buraczki, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, ciastko kruche (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony drobiowy (soja), szczypiorek, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa szpinakowa z jajkiem (seler, mąka pszenna), makaron kokardka z mięsem mielonym i warzywami (mąka pszenna, białko mleka, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Drożdżówka z nadzieniem owocowym (mąka pszenna), woda ABC Junior
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, parówki z indyka (soja), keczup, ogórek kiszony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana), pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), soczek 100% Tymbark
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty (białko mleka), ogórek świeży, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Sałatka owocowa /brzoskwinia, kiwi, melon żółty, borówka/, wafelek śmietankowy (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana