Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 25 do 29 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Gulasz z udźca indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna, białko mleka)
- Surówka z cukinii
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka z masłem czosnkowym (białko mleka), frytki, mix sałat z sosem winegret + zupa jarzynowa z makaronem (śmietana, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Kurczak na bałkański sposób
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z kapusty włoskiej
ŚRODA
- Żurek z kiełbaską i pieczywem (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Pierogi z serem na słodko (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (białko mleka, jajka, mąka pszenna), młode ziemniaki z koperkiem (masło), mizeria (śmietana) + żurek z kiełbasą i pieczywem (śmietana, seler, mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki z chrzanem
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Makaron z jabłkiem (jajka, mąka pszenna, masło)
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka z selera + zupa pomidorowa z ryżem (śmietana, seler, mąka pszenna)