Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Risotto z kurczakiem w sosie śmietanowym (mąka pszenna)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Roladki schabowe z bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), bukiet warzyw+ zupa ogórkowa z makaronem (śmietana, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa marchewkowo-cebulowa z zacierką (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Naleśniki z serem, cukrem pudrem i musem czekoladowym (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska (soja, mąka pszenna), frytki + zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (śmietana, seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa ryżowa na rosole (seler)
- Filet pod beszamelem (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z grzankami (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, śmietana, soja)
- Surówka Colesław
lub
- DANIE EXTRA: Ślimaczki rybne, ziemniaki młode z koperkiem (masło), surówka Coleslaw + zupa z zielonego groszku z grzankami (śmietana, seler, mąka pszenna, soja)