Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 11 do 15 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Spaghetti carbonara (mąka pszenna, soja, śmietana, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (soja, mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka kopenhaska (białko mleka)+ zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy w cieście włoskim (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki z papryką
ŚRODA
- Zupa szpinakowa z jajkiem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Lazania pod beszamelem (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym (mąka pszenna), zapiekane ziemniaki, mix sałat z sosem winegret + zupa szpinakowa z jajkiem (śmietana, seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka zapiekany ze szparagami (białko mleka), frytki, sałatka z pomidorami koktajlowymi i rukolą + zupa fasolowa z ziemniakami (śmietana, seler, mąka pszenna)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (mąka pszenna, śmietana, seler)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z kapusty kiszonej