Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 4 do 8 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z zacierką (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej z kaszą pęczak (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Udko faszerowane (soja), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), sałata masłowa z jajkiem i śmietaną + zupa brokułowa z zacierką (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Bryzol z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z selerem
ŚRODA
- Kapuśniak z ziemniakami (seler)
- Pierogi ruskie (jajka, mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, masło, białko mleka), frytki, buraczki z chrzanem+ kapuśniak z ziemniakami (seler)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler, mąka pszenna)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Mizeria (śmietana)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowo-paprykowa z grzankami (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Dorsz w sosie śmietanowym (mąka pszenna), warzywa duszone, ziemniaki opiekane + zupa pomidorowo-paprykowa z grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)