Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 26 lutego do 1 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z cukinii
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Żurek z jajkiem, kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Ryż z pieczonym jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem literki (mąka pszenna, seler, jajka)
- Filet drobiowy po parysku (białko mleka, mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sałatka z rukolą i pomidorami
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, białko mleka, mleko)
- Kompot wieloowocowy