Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 5 do 9 lutego 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy panierowany w panierce panko (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z kapusty włoskiej
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krem z dyni z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, soja, śmietana)
- Naleśniki z serem i owocami (białko mleka, mąka pszenna, mleko, jajka, cytrusy)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, śmietana)
- Kluski cięte (mąka pszenna, jajka)
- Surówka selera i marchewki
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (mąka pszenna, jajka, śmietana, seler)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy