Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 26 lutego do 1 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja), pomidorki koktajlowe, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną
- OBIAD: Krupnik zabielany z natką pietruszki (mąka pszenna, seler, śmietana), spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Kakao naturalne na mleku, kołacz z serem (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy niskosłodzony (truskawki), herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka z cukinii, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus ze świeżych owoców /melon żółty, banan, brzoskwinia, jabłko/, herbatniki (mąka pszenna, jajka), herbata malinowa
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet drobiowy (soja), ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Żurek z jajkiem, kiełbasą i pieczywem (seler, mąka pszenna, śmietana, soja), ryż z pieczonym jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, chrupki kukurydziane, woda niegazowana
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z makaronem literki (seler, mąka pszenna, jajka), filet drobiowy po parysku, ziemniaki puree z koperkiem (mleko), sałatka z rukolą i pomidorami, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, wafle ryżowe, soczek 100 % Tymbark
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb wieloziarnisty i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, makrela w sosie pomidorowym (soja), ogórek świeży, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka), naleśniki z serem i musem truskawkowym (białko mleka, jajka, mąka pszenna, mleko), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Tarta z jabłkiem (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana ABC