Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 26 lutego do 1 marca 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Szaszłyki drobiowe z warzywami (mąka pszenna, soja), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), brokuł z sosem czosnkowym+ krupnik zabielany z natką pietruszki (śmietana, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z cukinii
ŚRODA
- Żurek z jajkiem i kiełbasą (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Cepeliny na kapuście (jajka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i koperkiem + żurek z jajkiem i kiełbasą (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (mąka pszenna, seler, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sałatka z rukolą i pomidorami
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Naleśniki z serem i musem truskawkowym (mąka pszenna, jajka, białko mleka, mleko)
lub
- DANIE EXTRA: Łosoś w aksamitnym sosie, ziemniaki puree z koperkiem (mleko), mix sałat z fetą i warzywami (białko mleka)+ zupa pomidorowa z ryżem (seler, jajka, mąka pszenna, śmietana)