Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 19 do 23 lutego 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem pomidorowo paprykowy z rumianymi grzankami (śmietana, seler, mąka pszenna, soja)
- Pierogi z kapustą (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Sztufada z karczku, ziemniaki puree z koperkiem (mleko), fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, masło) + krem pomidorowo-paprykowy z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, jajka)
- Surówka Colesław
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem (mąka pszenna, jajka, seler)
- Kotlet drobiowy panierowany (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki z chrzanem
CZWARTEK
- Zupa grochowa z makaronem łazanki (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Cordon blue (mąka pszenna, białko mleka, soja), frytki, mizeria (śmietana) + zupa grochowa z makaronem łazanki (seler, mąka pszenna, śmietana)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (mąka pszenna, seler, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z porem