Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 12 do 16 lutego 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z marchwi i pora z zacierką (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Kurczak w miodowym sosie teriyaki z ryżem (mąka pszenna)
- Warzywa na patelnię
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (mąka pszenna, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), bukiet warzyw + zupa z marchwi i pora z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Makaron z serem (białko mleka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna panierowana (mąka pszenna, jajka), frytki, marchew z porem + barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Kogut na szpadce (soja)
- Opiekane ziemniaki
- Kalafior w bułce tartej (mąka pszenna, białko mleka)
PIĄTEK
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, śmietana, seler, jajka)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek (mąka pszenna, jajka) z makrelą wędzoną, surówka Colesław + zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)