Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 29 stycznia do 2 lutego 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, seler), kasza wiejska
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, masło)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Łazanki z kapustą (soja, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Racuchy z jabłkiem (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy