Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 22 do 26 stycznia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Tagiatelle z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Kremowa zupa dyniowa z rumianymi grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ogórkowa z zacierką (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Schab z pieca w sosie pieczeniowym (mąka pszenna, białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sałatka z roszponką i pomidorami
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Ryż z truskawkami (białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Bukiet warzyw z wody
- Kompot wieloowocowy