Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 stycznia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Kasza z musem truskawkowym (mleko)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem literki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z biodrówki z kaszą wiejską (mąka pszenna)
- Surówka Colesław
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa brokułowa z zacierką (mąka pszenna, seler, jajka, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki z chrzanem
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pieczarkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem paprykowo-pomidorowy z groszkiem ptysiowym (seler, jajka, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja)
- Kompot wieloowocowy