Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 8 do 12 stycznia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z zacierką (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Risotto z kurczakiem i warzywami z sosem serowo-śmietanowym (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Makaron kokardka z mięsem mielonym (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Krem marchwiowy z grzankami (mąka pszenna, soja, śmietana, seler)
- Karczek duszony
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, masło)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna, soja)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy