Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 1 do 5 stycznia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Spaghetti bolognese (białko mleka, seler, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sałata lodowa z papryką
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (mąka pszenna, jajka, śmietana, seler)
- Paluszki rybne (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy