Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 29 stycznia do 2 lutego 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, seler), kaszotto
- Fasolka szparagowa okraszana bułką tartą (mąka pszenna, masło)
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka z sosem czosnkowym (białko mleka), frytki, surówka z kapusty pekińskiej i papryki + zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki czerwone
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Łazanki z kapustą (soja, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kociołek po cygańsku (mąka pszenna, śmietana), bułka pita (mąka pszenna), pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Dorsz w kremowym sosie z suszonymi pomidorami (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z selera naciowego