Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 22 do 26 stycznia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Tagiatelle z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler, śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Golonka na kapuście (mąka pszenna), ziemniaki opiekane + zupa jarzynowa z ryżem (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Kremowa zupa dyniowa z rumianymi grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka pszenna, białko mleka, jajka), frytki, buraczki czerwone z papryką+ kremowa zupa dyniowa z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
ŚRODA
- Zupa ogórkowa z zacierką (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)
- Roladka ze schabu (mąka pszenna)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sałatka z roszponką i pomidorami
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Zapiekanka ziemniaczana gyros (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
- Surówka z czerwonej kapusty
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka z marchewki, kapusty i kukurydzy+ zupa pomidorowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Bukiet warzyw z sosem czosnkowym (białko mleka)