Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 stycznia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Bigos z kiełbasą i pieczywem (mąka pszenna, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (mąka pszenna, białko mleka), frytki, sałatka z pomidorów i szczypiorku+ zupa koperkowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Placek po węgiersku (mąka pszenna, białko mleka, jajka)
- Surówka Colesław
ŚRODA
- Zupa brokułowa z zacierką (mąka pszenna, seler, jajka, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki z chrzanem
CZWARTEK
- Zupa pieczarkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Bryzol wieprzowy z boczkiem i cebulką (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z porem
PIĄTEK
- Krem paprykowo-pomidorowy z groszkiem ptysiowym (seler, jajka, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Łosoś w aksamitnym sosie, ziemniaki puree z koperkiem (mleko), mix sałat z fetą i warzywami (białko mleka)+ krem paprykowo – pomidorowy z groszkiem ptysiowym (seler, jajka, mąka pszenna, śmietana)