Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 1 do 5 stycznia 2024 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Spaghetti bolognese (białko mleka, seler, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kieszeń ze schabu z pomidorami (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka z włoskiej kapusty + zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
ŚRODA
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet drobiowy po nelsońsku (białko mleka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Sałata lodowa z papryką
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa (mąka pszenna, jajka), frytki, mix sałat z sosem winegret + zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (mąka pszenna, jajka, śmietana, seler)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z chrzanem