Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 grudnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy w panierce panko (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana)
- Pierogi ruskie (białko mleka, mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Krupnik zabielany (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy