Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 18 do 22 grudnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku, chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja), rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka), ryż z truskawkami (śmietana), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, ciastka maślane (mąka pszenna), soczek 100% z rurką
WTOREK
- ŚNIADANIE: Owsianka na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, miód, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), kotlet drobiowy w panierce panko (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa (mąka pszenna, jajka), herbata owocowa
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka (soja), papryka żółta, sałata zielona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana), pierogi ruskie (białko mleka, mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, chrupki kukurydziane, woda niegazowana
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony (soja), papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata z cytryną
- OBIAD: Krupnik zabielany (seler, mąka pszenna, śmietana), spaghetti bolognesse (mąka pszenna, seler), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Drożdżówka z owocami (mąka pszenna, jajka), kakao naturalne na mleku
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasta jajeczna, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus Kubuś do kieszonki, talarki Lajkonik (mąka pszenna), woda niegazowana