Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 25 do 29 grudnia 2023 roku.
[ultimate_spacer height=”15″]
[ultimate_spacer height=”15″]
[ultimate_spacer height=”15″]
- Zupa ogórkowa z ryżem (mąka pszenna, śmietana, seler)
- Rolada drobiowa w kapuście (śmietana, soja)
- Kluski kładzione (mąka pszenna, jajka)
- Bukiet warzyw
[ultimate_spacer height=”15″]
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki czerwone
[ultimate_spacer height=”15″]
- Zupa pomidorowa z grzankami (mąka pszenna, soja, śmietana, seler)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Surówka Colesław
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), frytki +zupa pomidorowa z grzankami (seler, mąka pszenna, soja, śmietana)
UWAGA! W jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje nietolerancji.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Jadłospis może ulec zmianie.
Do przyrządzania posiłków używane są przyprawy: pieprz (czarny, ziołowy, cytrynowy), ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, selera i gorczycy.
NOWOŚĆ! DOWÓZ OBIADÓW!
Zestaw z dnia w cenie 20,00 zł
KONTAKT: tel. 18 445 03 80 lub 694 412 163
W codziennej sprzedaży pierogi własnej produkcji