Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 grudnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Bigos z pieczywem (soja, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Karczek po królewsku (białko mleka, mąka pszenna), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), fasolka szparagowa +zupa jarzynowa z zacierką (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Rosół z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet drobiowy w panierce panko (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem i porem
ŚRODA
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana)
- Pierogi ruskie (białko mleka, mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka ze schabu (soja), ziemniaki opiekane, buraczki czerwone + zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
CZWARTEK
- Krupnik zabielany (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, białko mleka)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)