Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 11 do 15 grudnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Risotto z kurczakiem i warzywami z sosem serowo-śmietanowym (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Sałata lodowa z papryką
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, jajka, białko mleka, soja), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), sałata lodowa z papryką+ rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Kapuśniak z ziemniakami (seler, soja)
- Makaron z serem (mąka pszenna, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Warkocz grybowianki (mąka pszenna), frytki, mieszanka królewska z sosem czosnkowym+ kapuśniak z ziemniakami (seler, soja)
ŚRODA
- Zupa z cukinii z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Bryzol wieprzowy z cebulką i boczkiem (mąka pszenna, soja)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Fasolka szparagowa okraszana bułka tartą (mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, mąka pszenna, białko mleka)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (mąka pszenna, śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (mąka pszenna, seler, białko mleka), kotlet devolay (mąka pszenna, jajka, białko mleka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), surówka Colesław
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z marchwi i pora