Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 4 do 8 grudnia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (śmietana, seler, mąka pszenna)
- Gulasz z biodrówki wieprzowej (mąka pszenna, seler)
- Kasza wiejska
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Cordon blue (białko mleka, soja, jajka), ziemniaki puree z koperkiem (mleko), bukiet warzyw +zupa ogórkowa z makaronem (śmietana, seler, mąka pszenna)
WTOREK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
ŚRODA
- Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
- Lazania pod beszamelem (mąka pszenna, mleko)
- Mix sałat z sosem vinegrette
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, mix sałat z sosem vinegrette + zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (śmietana, seler, mąka pszenna, jajka)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler)
- Udko faszerowane warzywami
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Surówka z czerwonej i białej kapusty
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Jajko w sosie chrzanowym (śmietana)
- Ziemniaki puree z koperkiem (mleko)
- Buraczki z papryką
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki opiekane, buraczki z papryką + zupa jarzynowa z ryżem (śmietana, seler, mąka pszenna)