Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 listopada 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowo-szpinakowa z makaronem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Risotto z kurczakiem i warzywami z sosem serowo-śmietanowym (mąka pszenna, seler, białko mleka)
- Mini marchew karmelizowana
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (mąka pszenna, seler, śmietana)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki puree (mleko)
- Pomidor
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym
- Ziemniaki puree (mleko)
- Buraczki czerwone
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajka, seler, śmietana)
- Kasza manna z musem truskawkowym (mleko)
- Kompot wieloowocowy